WTO properti intelektual (LELUNGAN) — apa sing hak properti intelektual



Hak penulis saka karya sastra lan seni (kayata buku lan tulisan, anggota musik, lukisan, reca, program komputer lan film) sing dilindhungi dening hak cipta, kanggo minimal periode taun sawise pati saka penulis. Uga dilindhungi liwat hak cipta lan related (kadhangkala diarani minangka»tetanggan») hak-hak sing hak pemain (e.g.

Utama sosial tujuan saka pangayoman saka hak cipta lan hak related kanggo ngagengaken lan ganjaran karya. Nalika dhasar sosial dislametaké saka pangayoman intellectual property minangka mbatesi ndhuwur, iku uga kudu nyatet sing eksklusif hak-hak diwenehi sing umume tundhuk nomer watesan lan seng, ngarahke ing nggoleki-tuning imbangan sing wis bisa ketemu antarane kapentingan sing sah hak lan saka pangguna. World Trade Organization (WTO) tawaran karo aturan global perdagangan antarane bangsa-bangsa. Sawijining utama fungsi kanggo mesthekake yen perdagangan mili minangka lancar, predictably lan bebas minangka bisa.

Liyane