PENGACARA



POKROL

Pengacara wong kang profesi wis qualified pitulungan legal kanggo individu (warga, wong tanpa kewarganegaraan) lan èntitas legal (organisasi), kalebu pangayoman saka kapentingan lan hak-hak ing pengadilan. Profesi legal wis dikenal wiwit kuna kaping.

page pengacara ing Roma padha peluru

Ing pasuryan saka sing digabungake loro profesi: solicitors lan pokrol». Dangu pengacara dileksanakake pamicara, sing asring padha ora ahli ing angger-anggering toret.

Cicero darmabakti pokrol, lingkungan versed ing legal prakara, akeh tembung atos

Pembelaan saka periode Republican saka Roma Kuna ana profesi liberal lan sembarang perusahaan piranti wis.Perusahaan profesional penasehat ukum ing pengadilan iki kawangun ing Roma ing umur saka Kakaisaran, sing SM. Nyathet panel pokrol, pertahanan padha kawangun ing basis saka kondhang ing mengko kaping prinsip dibutuhake kanggo direkam ing matrikula (dhaftar resmi saka individu karo tingkat tartamtu saka income) lan kasil pass tes (ujian) ing sisih tengen.

Ing piranti saka profesi legal sing metu ing jaman Kekaisaran, iki klasik

Iku dadi basis saka kabeh sakteruse modifikasi saka pembelaan, nganti dina modern