Divisi saka properti



Divisi saka properti, uga dikenal minangka distribusi imbang, hukum divisi saka properti hak-hak lan kewajiban antarane pasangan bojo sak divorce. Iku uga bisa rampung dening persetujuan, liwat properti utang, utawa dening hukum dhawuh. Distribusi saka properti divisi, amarga pati utawa pembubaran saka marriage, saka properti kang diduweni dening almarhum, utawa angsal sak course saka pernikahané. Ing Inggris Wales, partners utawa metu saka marriage bisa setuju carane peserta lan severally terus aset bakal dipérang tanpa melu-melu saka pengadilan. Ngendi persetujuan ora bisa ngrambah, pengadilan bisa takon kanggo nemtokake adil lan imbang divisi. Ing cilik saka Miller v Miller marang garwane babagan owahan saka bojomu hasil anyar asil saka omong-omongan ing Kutha malah sanadyan marriage iki short urip. Ing acara saka divorce, mung perkawinan property bakal dianggep kanggo divisi property lan mung aset sing bakal dianggep minangka properti perkawinan sing wis angsal sak course saka tartamtu marriage. Aset kuwi uga kalebu perkawinan ngarep, bank akun, investasi (kalebu saham, obligasi lan leren tabungan) lan malah bisnis diadegaké sak course saka marriage ing pitakonan. Ing sawetara negara (New York state) ngendi, pendidikan derajat entuk sak marriage bisa dianggep perkawinan property. Ing kuwi serikat, resolusi saka divorce asring bakal entail pembayaran saka educated pasangan liyane pasangan a enggo bareng saka sing samesthine pangentukan mangsa sing amarga menyang jurusan padha entuk sak divorce lan mbutuhake expertise saka pegawe ngirit utawa liyane statistik lan ahli financial.

Ferguson, pengadilan diterangake distribusi imbang perkawinan properti ing divorce minangka fairer, utawa imbang, saka kapisah property sistem. Pengadilan uga nimbang faktor kayata ‘substansial kontribusi kanggo klempakan saka properti, pasar lan emosi nilai saka aset, tax lan liyane ekonomi jalaran saka distribusi, pihak’ perlu, lan sembarang liyane faktor sing cocog kanggo imbang kasil.’ Keadilan punika berlaku pedoman pengadilan bakal nggunakake. Alimony pembayaran, anak support kewajiban lan kabeh liyane property bakal dianggep. Malah non-nyoto panganggo kuwi minangka garwa kang domestik panganggo kanggo kluwarga bakal dijupuk menyang akun, apa sing pasangan wis apa-apa judul ing jeneng utawa ora. Pasangan sing wis digawe non-nyoto panganggo bisa pratelan lan imbang kapentingan ing perkawinan properti ing divorce. Seragam Marriage lan Divorce Tumindak § (UMDA §) uga ngidini kanggo distribusi imbang saka properti lan nampilake faktor pengadilan kudu nimbang, e.g. ‘dadi marriage, lan sadurunge marriage saka salah siji partai, antenuptial persetujuan saka pihak kang padha minangka persetujuan prenuptial utawa sadurunge ningkah persetujuan, umur, kesehatan, stasiun, pendhudhukan, jumlah lan sumber income, skills smk, employability, estate, ayahan, lan kabutuhan saben saka pihak, custodial pranata.’ etc.

Perkawinan salah ora faktor ing proses kaputusan-nggawe

Distribusi imbang ora padha minangka witjaksono distribusi. Contone, marang pembubaran saka pernikahané ing kang bojo dadi tetep-ing-ngarep ibu kanggo bagean substansial saka marriage, pengadilan bisa menehi bojo luwih-saka- nuduhake mbagekke property minangka advance ganti rugi kanggo dheweke digambaraken perlu kanggo bali menyang pasukan karya ing ngisor blanja saka dheweke bakal wis bisa kanggo printah dheweke wis ngginakaken wektu dheweke ngembangaken njaba-ing-ngarep karya pengalaman tinimbang laboring nang ngarep